Cazarea în regim hotelier, o tendință modernă pe piața turistică

Vă povesteam în articolul precedent de cazarea în regim hotelier în București, ca o alternativă a unei cazări la hotel. ROcazare.ro oferă astfel de servicii, iar camerele și apartamentele puse la dispoziție mi se par atât frumoase, mobilate cu gust și spațioase, cât și accesibile ca preț.

upt37 (1)

Ce înseamnă, însă, cazarea în regim hotelier? Pe scurt, reprezintă găzduirea uneia sau mai multor persoane pe o anumită perioadă de timp într-un apartament sau o cameră, combinând avantajele unei cazări la hotel cu confortul căminului personal.

Acest tip de cazare reprezintă o nouă tendința pe piața de turism din lume, existând și site-uri în acest sens, de exemplu pe airbnb.com pe care am căutat și eu cazări în Anglia pentru un circuit recent de 2 săptămâni. Astfel de cazări sunt ideale, mai ales, pe perioade mai lungi de timp.

upt401 (1)

Hai să vedem care ar fi, pe larg, avantajele unei  cazări în regim hotelier:

 • camere mai spațioase și chiar luxoase, cu un design modern;
 • dotări complete (existența unei bucătarii utilate cu tot ceea ce este necesar, inclusiv frigider, wi-fi inclus, aer condiționat, etc.);
 • poziționarea în zone centrale, aproape de baruri, cafenele și restaurante, de atracții turistice importante;
 • tariful rezonabil, mai mic decât al unei camere la hotel / noapte;
 • tariful este stabilit pe cameră / apartament, nu pe numărul de persoane. De exemplu, pentru trei camere într-o zonă centrală în București poți plăți numai 59 de euro / noapte (se adaugă TVA 9%), la o capacitate maximă de 6 persoane! Unde mai găsești un așa tarif la hotel?;
 • posibilitatea obținerii de reduceri pentru cazările de lungă durată (de exemplu, peste 6-7 nopți);
 • confort ridicat (camerele și apartamentele sunt bine întreținute și pot fi mai atrăgătoare decât la hotel, îți poți alege o cameră decorată pe gustul tău);
 • intimitate (poți avea întâlniri de business sau personale, fără a da socoteală recepționerului, la un hotel nu ți se permite să aduci pe cineva în camera ta fără să anunți);
 • posibilitatea de early-check in și late check-out (în general, la hotel nu sunt așa flexibili, fiind vorba de politica hotelului legată de curățenia la anumite ore, etc.).

upt40

Există și câteva inconveniențe, dar unele pot fi transformate în avantaje. Neavând recepție, nu poți ajunge la orice oră pentru a intra în posesia camerei, trebuie să vorbești mai întâi cu compania de la care ai închiriat, avantajul fiind că pentru un late check-în poți fi luat chiar de la aeroport sau gară și dus la locație, unde ți se înmânează cheia.

De asemenea, nu poate avea inclus mic-dejunul, dar mi se pare ideal să ai bucătărie la dispoziție și să mănânci mult mai ieftin decât la hotel și la orice oră, atât prânzul, cât și cina, fără să depinzi de orele de masă!

Pentru tariful și confortul oferit vizavi de raportul preț-calitate, cazarea în regim hotelier mi se pare mult mai avantajoasă decât la hotelurile care oferă condiții similare și m-ar bucura să existe mai multe astfel de posibilități și în alte orașe din țară, fiind potrivită atât în vizite în scop turistic, cât și de business și mai ales pentru vacanțele de familie.

upt38 (1) DSC_7038 DSC_7050 DSC_7055 DSC_9627 upt40 upt37 (1)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

 1. George says:

  Tot ceea ce spune articolul este perfect adevarat. As mai adauga totusi un dezavantaj, rezervarea unui apartament in regim hotelier necesita documentare si rezervarea trabuie facuta din timp. Adica nu ajungi la destinatie si gasesti un apartament cum ai gasi un hotel.

  De fiecare data cand, din lipsa timpului de a cauta un apartament, am mers la hotel, mi-a parut rau.

  Din pacate, in multe orase mai mici sau statiuni din tara, nu se gaseste cazare in regim hotelier si dau ca exemplu Poiana Brasov.

  Pe de alta parte in anumite tari nu as avea curajul sa “ma bag” la apartamente in regim hotelier si aici mentionez: Turcia, India, tari din Africa, etc…

 2. Adriana says:

  Va recomand si Homz Apartments din Bucuresti! Sunt foarte moderne si frumoase, complet mobilate si utilate. Wi-fi gratuit, parcare gratuita si bonus- 2 carduri de acces la World Class Asmita Gardens 🙂

 3. alexandru says:

  Recommend Luxury Apartment din bucuresti. 0720.841.669

 4. Turistbooking says:

  In ultima perioada sunt tot mai solicitate cazarile din Romania in apartamente cu regim hotelier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture