Cascada Niagara, cea mai vizitată cascadă din lume

Trei cascade de dimensiuni diferite formează uimitoarea cădere de apa cunoscută sub numele de Cascada Niagara: Cascada Americană (The American Falls), Cascada Vălul Miresei (The Bridail Veil Falls) și Cascadă Potcoava (The Horseshoe Falls), cea mai înaltă dintre ele, având o cădere de apa de la aproximativ 50 de metri. Aceasta este situată pe teritoriul Canadian, iar celelalte două pe teritoriul American.

Cascada Niagara s-a format în ultima eră glaciară din cauza topirii ghețarilor, ceea ce a determinat ca apele lacului Erie să curgă peste maluri și să formeze răul Niagara care se varsă în lacul Ontario, căderea de apă rezultând prin trecerea râului peste groapa dintre cele două lacuri.

Timpul nemilos rupe fragmente din peretele cascadei erodandu-l. Tocmai din acest motiv s-a încercat prin mai multe mijloace stoparea eroziunii, fie prin dirijarea apei cascadei temporar în alte direcții pentru stabilizarea pereților acesteia, fie prin canalizarea apei râului la o hidrocentrală pentru scăderea debitului care traversează cascada. Cantitatea de apă care curge la fiecare secundă este de 3160 de tone.

Nu ai cum să nu rămâi impresionat de frumusețea ei. Cascada Niagara este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice de pe mapamond, în jurul acesteia înființându-se parcul natural Niagara.

Cascada nu încetează să uimească în orice anotimp și la orice oră, îmbrăcând haine naturale uimitoare de culori și nuanțe. Poate cel mai spectaculos curcubeu din lume se naște aici, din zbuciumul apelor neliniștite.

În același timp, cascada Niagara a înfierbântat de multe ori imaginația de-alungul timpului, de la filme țesute în jurul acesteia, până la ideea traversării ei cu ajutorul unei corzi lungi de 550 de metri suspendate deasupra apei, de către curajosul acrobat American Nik Wallenda, a cărui familie a fost profund marcată de astfel de încercări, trei dintre membrii săi pierzându-și viața în trecut în încercări acrobatice impresionante de la mari înălțimi, printre care și bunicul sau. Anul 2012 i-a adus acestuia menționarea reușitei sale în Cartea Recordurilor. Nu a fost ușor pentru celebrul acrobat, care a înfruntat ceața și bătaia vânturilor din mai multe direcții, Wallenda traversând cascada de pe malul american pe cel canadian, purtând totuși un cablu de siguranță.

Dacă te afli în preajmă râului nu poți spune că auzi sau vezi cascada, dar cu cât de apropii mai mult, te surprinde o imagine de vis, iar noaptea te inundă un spectacol de lumini uluitor. Embassy Suites Hotel aflat pe teritoriul canadian oferă o priveliște aproape ireală de la etajul al 9-lea unde se poate lua o cină romantică in Keg Steakhouse & Bar.

Până la căderea nopții te poți bucura de multă distracție și in Seneca Niagara Casino, aflat pe partea americană, despărțit de cea canadiană prin Rainbow Bridge, podul ce leagă cele două state și care este un minunat punct de belvedere, pentru a urmări mai apoi explozia de culori care inundă cascada până la miezul nopții.

Potrivit Guinness World Records 2013, Cascada Niagara este cea mai vizitată cascadă din lume, cu circa 22 milioane de turiști pe an. În același timp, este cea de-a cincea atracție turistică la nivel mondial. Odată ce ai ajuns aici, există parcuri, turnuri de observare și platforme de vizionare pentru a o privi îndeaproape. Cel mai bine este o admiri chiar de pe lacul Ontario, într-un tur ghidat care te duce chiar aproape de căderea apei în lac. Acesta poate fi achiziționat din mai până în octombrie la un preț de minim 100 de dolari, cu plecare din orășelul turistic Niagara Falls și include mai multe atracții. Dacă ești într-o vacanță în New York, atunci trebuie să îți rezervi două zile pentru o excursie minunată care îți va permite să o admiri inclusiv noaptea în spectacolul luminilor care se reflectă în apele învolburate.

Marylin Monroe in filmul Niagara

De reținut:

  • Informații despre atracții și tururi la Cascada Niagara găsiți pe https://www.niagarafallsstatepark.com;
  • Detalii cu privire la reducerile la biletele de avion spre New York, valabile pană pe 5 septembrie 2019, găsiți aici.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture