Casablanca, începutul unei frumoase prietenii cu Marocul…

De data aceasta vă voi ademeni cu un oraș, devenit celebru datorită filmului care îi poartă numele, și în care au jucat cunoscuții actori Humphrey Bogart și Ingrid Bergman. Casablanca, cel mai mare oraș al Marocului, este o metropolă modernă, cosmopolită, cu un stil arhitectonic unic, dar și unul dintre cele mai mari porturi ale lumii și unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Africii.

Casablanca ar putea să reprezinte prima destinație în care să ajungeți în Africa atunci când vă decideți să pășiți pe acest continent. Un sejur în Casablanca pe cont propriu vă va duce la circa 4-500 de euro biletul de avion dus-întors/persoană, iar distanța de la aeroportul Internațional Mohamed este de circa 25 de kilometri, însă va trebui să faceți escală în Germania. Rămâne doar să alegeți câte zile doriți să descoperiți acest oraș minunat, având în vedere că o noapte de cazare poate porni de la numai 25 de euro de adult. Suficient ca să vă păstrați banii pentru cumpărături, deoarece Casablanca este orașul cu unul dintre ele mai mari bazare din lume și nu este de mirare. Traficul comercial al Marocului se desfășoară aproape în totalitate prin portul din Casablanca. Țineți cont că la  tarabele lor puteți găsi cele mai frumoase obiecte lucrate manual, iar marele bazar se află chiar în interiorul centrului istoric.

Atracții turistice în Casablanca

Vizitati neapărat Marea Moschee Hassan al II-lea, un obiectiv de o mare importantă culturală și istorică și cu o arhitectură marocană autentică. Aceasta este considerată una dintre cele mai mari moschei din lume, a doua că mărime după cea de la Mecca. Nu numai că este una dintre cele mai frumoase clădiri religioase de pe glob, dar are și cel mai înalt minaret din lume, care se observă de la kilometri distanță.

Marea Moschee este una dintre puținele din lume care permite vizita turiștilor care nu sunt musulmani. Coloanele grandioase din marmură și granit, mozaicurile maure, incrustațiile și ornamentele în lemn nu vă vor lasă indiferent.

Nu departe se află Piața de Măsline, un loc unic care merită să fie … explorat, iar în Piața de Cămile aveți prilejul de a degusta acest tip de carne dacă sunteți curios.

În piața Mohamed al V-lea veți avea ocazia să vă bucurați de un concert în aer liber, iar în Parcul Arab din apropiere să vă plimbați agale printre palmieri. În apropiere de parc se află Biserica Sacre Coeur. Nu ratați La Corniche, zonă de promenadă a orașului și cea mai frumoasă din Casablanca modernă, unde puteți merge la cinema ori în diverse cluburi.

Cât privește preparatele tradiționale marocane, cu puternice influențe franceze și hispanice, vă vor îmbia nu numai prin culoare, dar și prin mirosul mirodeniilor și condimentelor specifice, de la chimion, ghimbir, scorțișoară, piper, coriandru, paprika și până la șofran. Savoarea celui mai cunoscut fel de mâncare denumit Tajine, sigur vă va încânta, fie că este preparat cu miel sau pui. Si ceaiul de mentă îl veți găsi la tot pasul, dar și sucul de portocale. Dacă vreți, însă, să gustați din atmosfera anilor 40, mergeți la Rick`s Cafe, cu o programare în prealabil, pentru o călătorie în timp în decorul filmului `Casablanca`, unde veți savura o cafea sau chiar o cină în stil oriental autentic în acordurile muzicii de pian.

O atracție turistică potrivită mai ales pentru copii, dar și pentru adulți deopotrivă, este Parcul de distracții Sindibad care îi va încânta, deoarece este un parc de aventură cu numeroase mașinării tip roller – coaster. După o zi plină, merită să leneviți la una dintre superbele plaje din zonă.

Chiar și numai câteva zile petrecute în Casablanca, pot reprezenta începutul unei frumoase prietenii cu acest oraș plin de farmec de care vă veți îndrăgosti la prima vedere…

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture