Casa Ezio – o locaţie confortabilă

Imi doream nespus de mult sa revizitez Brasovul, oras pe care nu-l mai vazusem de ceva vreme. Atunci cand am auzit de Casa Ezio, mi-a placut si am decis ca e momentul sa purcedem intr-un minisejur la munte, ocazie cu care urma sa revad unul dintre orasele mele favorite.

P1320709

Casa Ezio se afla foarte aproape de intrarea in Brasov, mai precis la un kilometru distanta, cum vii dinspre Bucuresti, pe partea dreapta, pana in hotelul Ramada. Un indicator cu Dambu Morii ne arata ca trebuie sa viram pe o straduta ce se infunda intr-o zona verde si relaxanta. In nici 500 de metri am ajuns la pensiune si am facut formalitatile de cazare.

Receptia este foarte placuta, mobilierul din lemn masiv, lampadarele decorate cu sidef, plantele naturale ce sunt prezente peste tot, inclusiv in camere, creaza o atmosfera calda. Tot aici putem admira o galerie de arta, putine pensiuni oferind un astfel de privilegiu.

IMG_0299

Din receptie poti intra in holul ce te duce spre camere sau in restaurant. O scara din fier forjat cu balustrada din lemn te conduce spre etaje.

IMG_0297

IMG_0284

Camera noastra a fost destul de mare, decorata in nuante de orange, de la cuvertura ce parea lucrata manual si pana la draperia si perdeaua din organza ce acopera toate ferestrele din pensiune. Patul matrimonial urias flancat de doua noptiere avea sa ne spuna ca vom avea parte de o noapte odihnitoare. Patul suplimentar este si el suficient de mare si de trainic.

IMG_0252

IMG_0265

Un birou din lemn masiv in care se afla si minibarul, ca tot mobilierul, o oglinda, o masuta cu scaune, un fotoliu tapisat, un dulap de haine si un TV intregeau dotarile din camera. Balconul ne oferea o priveliste incantatoare. O masute cu scaune din fier forjat ne asteptau cuminti.

IMG_0256

IMG_0264

IMG_0254IMG_0267

Spatiul din balcon nu este delimitat de al camerelor vecine decat prin cateva ghivece cu pomisori.

IMG_0274IMG_0268

Baia era destul de micuta, dar nu a fost lasata la voia intamplarii. Intre chiuveta si dus se afla un perete din caramizi de sticla.

IMG_0261IMG_0259IMG_0262

Micile detalii fac diferenta!

IMG_0290IMG_0293IMG_0295

Pensiunea ofera un restaurant spatios, pentru micul dejun. Acesta este inclus in costul cazarii si este compus din branza, oua, sunca, salam, cascaval, rosii, castraveti, ceai, suc, cafea, paine. Pentru pranz sau cina trebuia sa comandam inca de la micul dejun, restaurantul fiind inchis. Practic, este numai pentru clientii pensiunii si nu gatesc decat la comanda ferma. Noi am mancat la restaurantul La Bucatarul Vesel din Brasov.

IMG_0302P1320700IMG_0300IMG_0304IMG_0307P1320706

P1320701

Curtea nu amenajata corespunzator, tinand cont ca proprietarul doreste sa mai construiasca un teren de fotbal. Aceasta a fost lasata la urma. Cand am fost noi in 2012 urmau sa deschida si cladirea cu apartamente, aflata la distanta mica de pensiune.

P1320699

P1320696 Pentru noi a fost o locatie foarte buna de cazare. De la Casa Ezio se poate ajunge la Canionul 7 scari, iar pentru cei care doresc sa viziteze Brasovul, ajung in centru in nici 15 minute.

IMG_0269

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 11 December, 2013

    […] pentru ca este foarte aglomerat, iar la intoarcere duminica dupa-amiaza. Cazare: Noi ne-am cazat la Casa Ezio, aflata la intrarea in Brasov, cum vii dinspre Bucuresti, pe partea dreapta, pe un drum scurt ce te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture