Carnavalul Medieval revine la Castelul Hunedoarei cu ediția a II-a

Atmosfera medievală se dezlănțuie la Castelul Corvinilor (Huniazilor) în ultimul weekend oficial al verii, 29 – 31 august 2014, cu a II-a ediție a Carnavalului Medieval de la Hunedoara.

Castelul Corvinilor (63)Astfel, în acest an, Asociația pentru Promovarea Istoriei României și Primăria Municipiului Hunedoara au pregătit trei zile în care tradițiile și legendele locului, arta și gastronomia secolului al XV-lea vor însufleți Castelul Corvinilor.

Pe tot parcursul zilelor, vor avea loc ateliere meșteșugărești (olărit, pielărie, țesătură), ateliere de dansuri și jocuri medievale (Curtea Comedianților), concerte de muzică medievală (Truverii, Lupus Dacus), dar și mini-spectacole (teatru de păpuși – compania MAG, Ordinul Cavalerilor, parada costumelor).

Respectând structura primei ediții a Carnavalului, seara de sâmbătă este destinată spectacolului de teatru ”Credință și Sânge”, ce duce mai departe povestea lui Iancu de Hunedoara și care îi are în prim plan pe Dan Condurache, Eugenia Șerban, Corneliu Ulici, Denis Ștefan, Octavian Strunilă, Diana Dumitrescu, Dimitrii Bogomaz, Dana Rotaru și Horea Suciu, iar duminică, Horia Vîrlan ne așteaptă la un demo culinar cu rețete de poveste!

hunedoara carnavalSpectacolul de teatru se va desfășura în spatele Castelului, dar va putea fi urmărit și pe un ecran led, care este amplasat pe platoul din față. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul complet al evenimentului, precum și mai multe informații legate de Carnaval puteți găsi aici.

Parteneri media: Calendar Evenimente, Kiss Fm(TM), Pro Fm(SB), Radio România (TM, CJ), Big Fm, Servus Hunedoara, Informația de Hunedoara, Ziarul Hunedoreanului, Hunedoara Tv, Povești de calatorie, AutoHop, News up.

Afis CMH 2014

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 29 August, 2014

    […] Hunedoara ne întâmpină cu Carnavalul Medieval ce are loc chiar la Castelul Corvinilor. Vor fi ateliere meșteșugărești (olărit, pielărie, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture