Bucuria de a Călători în Germania

Impresii de călătorie din Germania by Ileana Stefan

Pentru mulţi dintre noi călătoria reprezintă o modalitate de evadare de acasă, de a cunoaşte locuri noi, de a petrece timp împreună cu cei pe care îi iubim şi de a ne încărca bateriile pentru o nouă perioadă în care jobul pune stăpânire pe noi.

Pentru alţii însă, a călători înseamnă “€œa trăi”, definind un mod de viaţă, după cum ne mărturisteşte Ileana Ştefan, care ne încântă cu poveştile sale de călătorie pe blogul ce sugerează chiar din denumire marea ei dragoste pentru călătoriii: Bucuriadeacalatori.wordpress.com.

ileana2

Pe Ileana o citesc cu drag de mai bine de patru ani şi nu o dată am ascultat sfaturile şi recomandările ei, inclusiv în materie de restaurante, citind în mod special impresiile turistice despre destinaţiile în care îmi doresc să ajung şi în care nu am reuşit încă.

În Germania am vizitat numai Dresda, un oraş în care chiar simţeam că pot trăi o veşnicie, deşi l-am văzut fugar. Puteam ajunge în Berlin în numai două ore, dar nu a fost să fie.

Cel mai bine o las, însă, pe Ileana să vă încânte cu poveştile despre Germania şi obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratăm atunci când alegem să ne petrecem o vacanţă aici.

“Eu sunt Ileana Ștefan, o mare iubitoare de călătorii. Din copilărie mi-a plăcut “fuga” de acasă în tot felul de excursii și tabere prin țara mea turistică România. Astfel am ajuns să iubesc călătoriile și să mă bucur de fiecare loc pe care l-am vizitat.

ileana. potsdam

De câțiva ani buni am reușit să călătoresc prin Europa, împreună cu copiii mei, cărora le-am insuflat și lor dragostea de călătorii. Pentru mine “a calatori” a devenit sinonim cu “€œa trăi” și “€œa dori”. Călătoriile reprezintă pentru mine vise împlinite, fiind un mod de viață, care îmi da cele mai mari satisfacții cu fiecare călătorie realizată. Când plec în vacanțe, mă simt cu adevărat liberă și fericită, trăind la maxim bucuria de a călători, de a vedea și cunoaște locuri noi, de a interacționa cu oamenii și a le înțelege cultura și tradițiile. Este de-a dreptul minunat să călătorești.

valea.rinului.loreley

Din marea mea pasiune pentru călătorii, am scris pe diferite site-uri de turism iar de anul acesta am hotărât să îmi creez un blog independent de travel intitulat sugestiv “Bucuria de a călători”. Acesta cuprinde experiențe și impresii cu poze personale din vacanțele și călătoriile mele. Mi-am propus și doresc ca paginile blogului meu să ofere sfaturi și informații cât mai utile pentru cei ce doresc să călătorească în locurile vizitate de mine. Bucuria de a călători să va însoțească întotdeauna în toate vacanțele și drumurile voastre!

De ce să vizităm Germania?

berlin. poarta

Va răspund într-un cuvânt: pentru că MERITĂ!

Germania este, după părerea mea, cea mai complexă, mai încântătoare, spectaculoasă și civilizată țară pe care am avut șansa să o vizitez în călătoriile mele de până acum.

Germania este exemplul cel mai convingător și complex de țara turistică, în care se împletesc spre perfecțiune istoria cu arta, cultura cu trecutul și prezentul, dându-i strălucirea și frumusețea unică pe care Germania o împărtășește cu generozitate din orice colț al său.

Am ales să vizitez această țară de câte ori mi s-a ivit ocazia. De ce? Simplu: pentru că Germania este imaginea frumosului și a diversității, este o țară unde civilizația, ordinea și curățenia poporului său se regăsește oriunde, începând cu autostrăzile sale largi, cu orașele splendide, cu munții și castelele sale, cu Rinul care o străbate, realizând un traseu de poveste...și cu multe altele.

valea.rinului1

Germania se întinde de la Alpi și până la Mările Nordului și Baltică. Datorită acestui fapt, Germania dispune de o varietate geografică spectaculoasă, fiind binecuvântată de munți puternic împăduriți, de coline roditoare, câmpii, multe lacuri și râuri, dar și coasta marină care formează câteva insule deosebit de picturale.

Dar Germania înseamnă și o dezvoltare urbană de excepție. Pot spune că am vizitat cele mai importante și mari orașe ale sale: Berlin, Munchen, Frankfurt, Bonn, Koln, Dresda, Ulm și Hamburg. Am urmat cursul mijlociu al Rinului, ce formează mirifica sa vale, atât de pastelată și spectaculoasă. Pe malurile sale înverzite vei găsi multe castele și localități, care-ți dau senzația că se întrec în frumusețe și inedit. Excursia pe Valea Rinului, care culminează cu legendara Stâncă Lorelei nu trebuie ratată pentru a te integra cu adevărat în peisajul natural spectaculos al Germaniei.

valearinului2

După ce am vizitat atâtea locuri și orașe, mă credeți că nu pot face o ierarhizare a lor?

Totul mi-a plăcut în Germania. Din orice loc și oraș ai fi, răzbate cu putere istoria sa greu încercată; în toate orașele am fost practic impresionată de măreția și frumusețea impunătoare a clădirilor. Fiecare reprezintă o întrupare a artei și culturii la cel mai înalt nivel. Locuitorii sunt oameni calmi, liniștiți, cu zâmbete largi pe față, dispuși oricând să te ajute. Eu chiar nu m-am lovit nicăieri de rigiditatea și caracterul rece pe care unii îl atribuie poporului german.

Berlin, așezat pitoresc de-a lungul râului Spree, este pur și simplu sclipitor, surprinzător de frumos, clasic și istoric și totodată ultra-modern. Are extrem de multe obiective turistice: Alexanderplatz, Turnul Televiziunii, Poarta Branderburg, Potsdamerplatz, Grădina Zoo, Zidul Berlinului sunt doar câteva dintre podoabele de preț ce trebuie musai vizitate în Berlin.

berlin.domul

Frankfurt pe Main este poate cel mai elocvent exemplu de arhitectură futuristă, în care te va încânta la maxim combinația perfectă dintre zgârie-nori și orașul vechi. Aici, pe lângă clădirile moderne din sticlă și beton, poți trăi bucuria de a fi oaspete în Casa lui Goethe și mai ales să te lași purtat spre înălțimile amețitoare ale Domului.

frankfurt2

Koln este cel mai vechi oraș al Germaniei, situat pe Rin, cu mari semnificații istorice, culturale și artistice. Piesa de rezistentă a orașului o reprezintă Domul, care întrece orice imaginație a stilului gotic.

Munchen situat la poalele Alpilor Bavarezi este practic un real muzeu de clădiri și sculpturi în aer liber, cu locuri extrem de interesante. Marienplatz cu vechea și nouă primărie este locul cel mai cunoscut din oraș.

munchen.marienplatz

Catedrala Frauerkirke, Odeonplatz dar și prea binecunoscuta Berărie Hofbrauhaus fac din Munchen locul în care cu siguranță îți vei dori să revii. Munchen este și gazda primitoare a festivalului berii Octoberfest, când orașul devine neîncăpător de turiștii veniți din toată lumea să petreacă de zor.

munchen.berariahb1

Bonn este un exemplu de oraș liniștit, clasic și totodată cu tentă burghezo-modernă. Aici vei putea intra în lumea muzicală a marelui Beethoven, vizitându-i casa memorială sau te poți reculege câteva momente vizitând Munsterul.

bonn.orasul

Dresda este o adevărată bijuterie arhitecturală, reprezentată de clădiri de o frumusețe și unicitate ce întrec orice imaginație. De-a lungul Elbei, Dresda își împrăștie cu mărinimie podoabele sale. Opera, Palatul Regal, Palatul Zwinger sau Catedrala Catolică și splendida Catedrală Fraunkirche sunt doar câteva locuri din Dresda, care îți vor umple inima de satisfacție turistică. Culoarea gri, specifică orașului, îi da o tentă de originalitate și vechime. Este superbă imaginea Dresdei!

dresda.domul

Ulm este o splendoare de oraș provincial, liniștit, de pe malul Dunării, cu Munsterul său, cea mai reprezentativă construcție în stil gotic din Germania. Din turnul sau cel mai înalt, pe o vreme foarte senină se pot vedea crestele Alpilor. Vă dați seama cât de frumos poate să fie?!…

Hamburg este al doilea oraș că mărime după Berlin și principalul port al Germaniei cu ieșire la Elba. Este al doilea port din Europa. Are cele mai multe poduri peste râuri care se formează din pletele Elbei, ceea ce-i conferă titlul de cel mai verde oraș din Germania. Înfățișarea veselă și colorată, ca și obiectivele turistice istorice te pot surprinde plăcut în orice loc te-ai afla. Primăria este locul cel mai vizitat, că și întinsul Lac Alsten, care te invită la o plimbare romantică pe apele sale limpezi.

Nu trebuie să uităm că Germania este țara din Europa care a fost cel mai crunt lovită de ororile celui de-al doilea război mondial.Toate aceste orașe pe care le-am vizitat și menționat aici au avut foarte mult de suferit, ba unele au fost distruse în întregime. De-a lungul istoriei sale zbuciumate, iată cum Germania a renăscut din propria sa cenușă, ca pasărea Phoenix.

berlin.centrulsony3

Astăzi Germania reîntregită ni se înfățișează frumoasă, caldă, primitoare, strălucitoare și puternică poate mai mult decât oricând. Este, după părerea mea, cel mai bun exemplu de urmat pentru toți. Numai prin multă muncă și abnegație, printr-o ordine și rigoare proverbial nemțească și cred eu, prin cel mai important liant, dragostea față de țară a acestui popor, a făcut ca Germania de astăzi să fie cea pe care suntem binecuvântați să o vizităm, să o cunoaștem, să o înțelegem și să ne dorim a o revedea oricând ni se ivește ocazia. Eu îmi doresc nespus asta! Sper că și voi!”

berlin.potsdamplatz.1JPG berlin.turnultvbonn.catedrala bonn.beethovendresda.operafrankfurt.domkoln.domul1 koln.domulmunchen.teatrulnational

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

7 Responses

 1. O invidiez pe Ileana! Ba nu, o urasc:)
  Eu nu am fost niciodata in Germania, cu toate ca nu este chiar atat de departe. Si….daca ar fi sa ma duc maine , nu stiu pe care dintre acele orase descrise de ea atat de frumos l-as alege. Am auzit totusi ca vara autoastrazile lor sunt extrem de aglomerate si ca se circula cam incet. E adevarat?

 2. Vacanta reusita! Daca vom calatori impreuna in Germania, te las sa ma urasti, altfel… 🙂 Sa stii ca, indiferent de anotimp, (am calatorit in tara lui Goethe si vara si iarna), Germania are o retea de autostrazi excelenta, cu cel putin 2-3 benzi pe sens. Deci, eu zic ca te poti strecura mai iute, daca esti pasionat de viteza. S-au intamplat si ambuteaje, mai ales la orele diminetii dar s-au descongestionat foarte repede. Si eu imi doresc un targ de Craciun intr-un oras din Germania, am inteles ca la Stuttgart sau Hamburg se organizeaza ceva tare frumos. Cred ca oriunde merita.

 3. traian says:

  Am vizitat Germania parţial (Bavaria).Descrierea dumneavoastră mă îndeamnă, să-mi programez un sejur în câteva din oraşele subliniate mai sus.

 4. rodica says:

  Eu am fost in Germania de mai multe ori. Incercati sa mergeti pe malul Rin-ului si a Mosel-ului si o sa fiti incantati.Vizitati oraselele mici de pe aceste doua cursuri de apa. Fiind regiuni viticole, toamna sunt o multime de petreceri ale…..vinului!!!!!!

 1. 8 April, 2014

  […] Nu îmi rămâne decât să vă invit să simțiți Bucuria de a călători în Germania! […]

 2. 28 May, 2015

  […] Germania mi se pare o destinație completă, pentru toate gusturile și vârstele. O țară superbă, civilizată, interesantă și misterioasă. Și chiar dacă mă repet, trebuie să mai o spun o dată. E țara în care aș putea să rămân! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture