Bucureștiul văzut din Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România

După câteva capitale europene pe care le-am admirat de sus, precum Praga, Viena, Budapesta și Roma, a venit și rândul capitalei noastre.

Înainte de a ajunge să admir Bucureștiul de la o înălțime atât de amețitoare, respectiv de la peste 120 de metri, cât are la etajul 34 al clădirii numite sugestiv Sky Tower, de unde se permite accesul vizitatorilor, mă gândeam că o astfel de experiență nu îmi poate oferi mare lucru în plus față de priveliștea ce se ivește de pe Casa Poporului, dar m-am înșelat.

Sky Tower, aflată pe bulevardul Barbu Văcărescu, este cea mai înaltă clădire din București și din România, având 137 de metri și 37 de etaje.

sky tower (46)

Clădirea aparține de ”Raiffeisen Property International”, care a pregăƒtit vizitatorilor un etaj întreg de unde poate fi admirat orașul, etaj în care există și o expoziție dedicată artei, dar și zone de relaxare cu câteva fotolii și telescoape pentru a observa principalele atracții ale capitalei (Arena Naţională, Palatul Parlamentului, Romexpo, podul Basarab, Casa Presei Libere, mausoleul din Parcul Carol, Circul Globus, Arcul de Triumf, Hotelul Intercontinental,  Mănăstirea Caşin, parcul Herăstrău).

sky tower (6)

Unicitatea acestei clădiri este panorama fantastică redată de specificul turnului, astfel că putem să ne plimbăm circular pe întreg etajul 34 pentru a vedea orașul din toate unghiurile posibile.

Când am urcat cu liftul mi s-a părut că a durat numai câteva secunde și mi-am adus aminte de un hotel din Moscova, la care am fost cazată la etajul 22. Acum am bătut propriul record, urcând la etajul 34 și nu în altă țară, ci în Romania!

sky tower (42)

Nu pot decât să mă bucur că există o astfel de clădire în București, îmbogățindu-ne practic cu un alt punct de interes turistic, ceea ce nu e rău deloc. Rămâne ca accesul să fie permis permanent, deoarece în prezent nu se poate vizita decât vineri între 9.00-18.00 și doar până în luna octombrie.

În viitor va fi o mare vânzoleală pe aici datorită faptului ca exact lângă turn se construieşte Promenada Shopping Mall.

Așa cum spuneam de la început, printre orașele europene pe care le-am admirat de sus se enumeră Praga (de la Castel), Budapesta (din Cetatea lui Buda), Viena (de pe muntele Kahlenberg) și Roma (de pe terasa muzeelor Capitoline și din parcul Borghese).

Merită să încercați o astfel de experiență!

De reţinut:

 • Adresa oficială:  Calea Floreasca la nr. 246C (accesul se face prin Str. Barbu Văcărescu)
 • Cum ajungi: cu metroul – staţia de metrou Aurel Vlaicu sau cu tramvaiul nr. 5
 • La recepţie, fiecare vizitator completează datele personale intr-un tabel.
 • Fotografii veţi reuşi să faceţi cu greu (pe o parte sigur va bate soarele, geamurile sunt pătate, spre seară bate şi lumina neoanelor în ele, încercaţi fotografiile făcute la baza acestora).

sky tower (16) sky tower (9) sky tower (10)sky tower (29)sky tower (41)sky tower (17)sky tower (4)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

 1. Andra :) says:

  Foarte fain, am fost şi eu vinerea trecută şi mi-am clătit privirea 🙂 Sper să se decidă să lase permanent accesul liber, cred că ar fi un punct de atracţie foarte bun. Un restaurant sau un bar ar fi binevenit.

 2. Marius says:

  Uneori se pot vedea si Bucegii.

 1. 20 October, 2013

  […] de clădiri marcante ale Bucureștiului, care se văd în zare, cum ar fi Turnurile Gemene și Sky Tower. Într-o seară am avut ocazia să văd luna ridicându-se semeață chiar lângă turn, de parcă […]

 2. 16 November, 2013

  […] Aflat în zona Floreasca, Promenada Mall se dovedește a fi punct ochit, punct lovit pentru zona rezidențială în care se află, chiar lângă cea mai înaltă clădire din România, respectiv Sky Tower. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture