Bucharest City App, noua aplicaţie destinată capitalei României

Capitala României are de astăzi, 25 ianuarie, o aplicație completă de mobil: Bucharest City App – Your digital friend

Chiar mă întrebam când va avea şi Bucureştiul o aplicaţie utilă turiştilor care vin să ne viziteze capitala şi iată că aşteptarea a meritat. Dedicată tuturor celor care vor să se bucure de timpul petrecut în București, Bucharest City App este aplicația gratuită care aduce orașul pe smartphone-ul tău, cu informații exacte și personalizate despre orice activitate de timp liber: evenimente, restaurante, cafenele, pub-uri, cluburi, magazine, atracții turistice, spa-uri și multe altele, atent selecționate și actualizate în timp real.

Avand un meniu intuitiv și foarte bine structurat, Bucharest City App își propune să devină, în primul rând, prietenul virtual ce poate ajuta orice român, expat sau străin să aibă o experiență memorabilă în București.

 Bucharest City App este o rețea socială la nivel local deoarece le permite utilizatorilor să-și genereze singuri colecții de locații preferate pe care le pot distribui cu prietenii. Orice utilizator logat prin Facebook sau Google poate răsfoi lista de followers ai unei locații, descoperind astfel noi locuri interesante și chiar noi prieteni.

Bucharest City App - Vizual 1000x700

Aplicatia a fost creată și dezvoltată de Eventur Group în colaborare cu Eventya si vine ca o continuare la scară mare a paginii de Facebook Travelers of Bucharest, care prezintă poveștile turiștilor străini din București și a ghidului Bucharest City Guide.

Alex Filip (General Manager, Eventur Group):

“După sute de întâlniri și discuții cu turiști străini pe străzile Bucureștiului, dar și cu numeroși prieteni români, am realizat necesitatea unei aplicații complete pentru capitala noastră, una care să adune toate informațiile necesare pe telefonul mobil oricui are nevoie și care să joace totodată rolul unei rețele sociale. Este intuitivă, complexă și foarte prietenoasă, salvează mult timp din programul celor care își doresc să se bucure de tot ce are de oferit acest oraș la fel de frumos și viu ca orice altă destinație europeană importantă. Așadar, începând de astăzi, toți oamenii din București (români sau străini) au un nou prieten digital, Bucharest City App, prin intermediul căruia pot descoperi locuri și prieteni noi.”

Dragoș Asaftei (Executive Manager, Eventur Group):

“În primii ani petrecuți în București, ca student, scoteam telefonul din buzunar zilnic de zeci de ori pentru a căuta adrese, afla numere de telefon și verifica hărți. E un oraș mare ce mănâncă mult timp, așa că perspectiva unui prieten virtual care să simplifice toate aceste lucruri adunându-le într-o singură aplicație va fi foarte utilă. E un proiect la care lucrăm de mai bine de 6 luni și în care sunt implicați 19 oameni, iar rezultatul mă bucură. Bucureștiul avea nevoie de o asemenea aplicație.Și în sfârșit o are!”

Bucharest City App este disponibilă gratuit în Apple Store (iOS) și Google Play (Android), dar și într-o variantă web. Proiectul a fost dezvoltat din inițiativa echipei Eventur și susținută 100% din fonduri proprii.

Eu abia aştept să o testez, bucureşteancă fiind, deja mi-a trezit curiozitatea, aşa că vă invit şi pe voi să o descărcaţi şi să porniţi la un tur prin Bucureşti!

Bucharest City App - new features (1)

Update 1 februarie 2016:

Până-n prezent, Bucharest City App numără 7490 de utilizatori, dintre care 47% pe iOS și 53% pe Android. Aplicația a fost folosită de 14.490 de ori, iar conținutul ei a fost afișat de 169.414 de ori. Mai mult decât aceste statistici, după 24 de ore de la lansarea oficială, Bucharest City App a intrat direct pe primul loc în App Store în categoria aplicațiilor pe lifestyle și pe locul locul al 11-lea la general în România.

În materie de noutăți, de astăzi utilizatorii găsesc în Bucharest City App:

  1. Ofertele locațiilor prezente în aplicație care pot fi filtrate în funcție de categorie.
  2. O secțiune nouă dedicată fotografiei zilei în care pe viitor vor apărea și utilizatorii de Instagram care folosesc pe imaginile lor hashtag-ul #EnjoyBucharest.
  3. Noi locații, multe grație recomandărilor făcute de utilizatori.
  4. Alte trei posilități de ordonare a listelor: în funcție de oferte, numărul de followers sau numărul de colecții în care o locație a fost inclusă.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 19 April, 2016

    […] Eventur, organizator al Conferinţei. Prin proiectele inițiate (Travelers of Bucharest sau Bucharest City App), prin evenimentele organizate (#EnjoyBucharest sau #priNeamt), Alex își dorește să promoveze […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture