Bloggeri de travel în acţiune la #ATRADoftana!

Ce poţi să îţi doreşti mai mult decât să petreci câteva zile într-un cadru de vis și într-o locație exclusivistă?

Am să vă povestesc în cele ce urmează experiența pe care am avut-o la pensiunea ATRA, într-un workshop de fotografie alături de Dragoş Asaftei, fotograf profesionist și alți bloggeri de travel ca și mine.

Valea Doftanei Atra (5)

Prima zi

Am plecat din Piața Victoriei într-o dimineață frumoasă de sfârșit de mai, foarte entuziaști de viitoarea experiență ce s-a dovedit a fi chiar una inedită la care nu mă așteptam.

Ne-am urcat în patru mașini și ne-am îndreptat spre Valea Doftanei, o zonă mai puțin accesată de către turiști, deși cadrul mirific al acesteia ar trebui să atragă împătimiți ai naturii și iubitorii de frumos. Traseul a fost București-Ploiești-Campina-Valea Doftanei.

Valea Doftanei Atra (2)

Mai fusesem în Valea Doftanei cu ani în urmă, în satul Traistieni. De data aceasta, aveam să ajungem la Teșila, unde se alfa pensiunea Atra, ce ne-a fost gazdă.

Ne-am oprit pe drum la Barajul Paltinu, pentru a surprinde câteva cadre minunate. Deh, eram toți dotați cu aparate de fotografiat mai mult sau mai puțin profesioniste, dar pasionați de fotografii.

barajul Paltinu

Am coborât din mașină și am privit muți la peisaj pentru a ne hrăni puțin cu priveliștea superbă ce ni se ivea în fața ochilor! Imediat am prins câteva instantanee care să ne aducă aminte de acele clipe.

barajul paltinu 2

Ne-am îndreptat mai apoi spre pensiune, ultimii 800 de metri fiind făcuți pe un drum îngust și denivelat, neasfaltat, care a avut darul să ne ofere ceva emoții.

Spectaculoasă intrarea pe teritoriul pensiunii și fabuloasă imaginea cu Lacul Paltinu! Cum să nu le fotografiezi?

Dacă ești un simplu turist te duci în cameră, despachetezi și te relaxezi. Dacă ești un blogger de travel faci în primul rând poze…Așa am făcut și noi chiar înainte de a despacheta, mai ales că soarele ne zâmbea frumos.

ATRA Valea Doftanei (1)

Valea Doftanei Atra (35)

Am pozat întreagă pensiune, de la recepție la camere, zonele de relaxare și împrejurimi. Am fotografiat mâncarea pentru că a fost deosebită și am rămăși surprinși de ce se poate realiza în bucătăria de la Atra. Nu a scăpat niciun fel de mâncare de fotografiat!

Valea Doftanei Atra (173)

Valea Doftanei Atra (95)

După ce am mâncat, a urmat atelierul de fotografie propriu-zis, în care am aflat câte ceva din secretele unei fotografii reușite.

ATRA Valea Doftanei (2)

Evident că mai apoi ne-am dus să explorăm zona pentru alte fotografii! Niciun centimetru pătrat nu a rămas neexplorat de către noi!

ATRA Valea Doftanei (3)

Atra Valea Doftanei atelier fotografie (5)

Prima seară s-a încheiat cu un superb foc de tabără care s-a lăsat cu jocuri și alte fotografii pe timp de noapte. A fost o distracție pe cinste!

Valea Doftanei Atra (102)

Valea Doftanei Atra (105)

Valea Doftanei Atra (106)

Focul de afară s-a mutat mai apoi în pensiune, unde l-am ațâțat pentru a ne încălzi. Nici fotografia de interior pe timp de noapte nu trebuia să scape, nu?

Valea Doftanei Atra (178)

Nu este uşor să faci poze în lumina scazută şi aparatul îţi poate juca feste. Trebuie să tragi cateva cadre pentru a o alege pe cea mai bună.

A doua zi

După micul dejun și alte fotografii am pus țara la cale pentru o adevărată aventură în Munții Baiului.

Valea Doftanei Atra (111)

Am plecat cu 2 jeep-uri și 2 ATV-uri și am urcat pe drumuri pe care nu credeam vreodată să le urc. Drumuri forestiere cu hârtoape uriașe, cu pante periculoase și înclinări spectaculoase! Roțile vehiculelor scuipau pământul pe alocuri…Drumul este făcut, dar nu este circulabil decât cu 4×4 si ATV-uri.

Valea Doftanei Atra (138)

Nu o dată mașina a luat-o puțin înapoi, dar Paul, șoferul nostru experimentat, managerul pensiunii și bucătarul de excepție pe care l-am avut, a avut darul să ne inspire încredere.

Valea Doftanei Atra (135)

Înainte de a ajunge la platoul alpin ne-am oprit într-o pădure deasă de nu vedeai nimic prin ea în afară de siluetele subțiri ale copacilor ce urcau spre cer, la întoarcere zărind chiar şi o căprioară…

ATRA Valea Doftanei

Valea Doftanei Atra (118)Valea Doftanei Atra (119)

Atunci am oprit pentru o pauză binemeritată după zgâlțâituri și hurducăieli de nu mai simțeam organele la locul lor, dar și pentru o sesiune de fotografii pentru a ne pregăti parcă pentru spectacolul ce urma să îl surprindem pe platoul Golul Alpin Baiului: o herghelie de cai sălbatici ce alergau prin ceața deasă!

Valea Doftanei Atra (123)

Cât de împlinită trebuie să fie inima unui fotograf să surprindă așa ceva? (Dragoș, ne pare rău că ai ratat…Ne mai ofereai niște lecții prețioase pentru cadre mai reușite!)

Valea Doftanei Atra (127)

Am pornit apoi spre Vârful Negraşului și am surprins văcuțe prietenoase ce au stat bucuroase la pozat.

Valea Doftanei Atra (132)

Ultima oprire a fost la o stână, unde l-am întâlnit pe Moș Postolache, un oier ieșit din tipare, cu gulerul scrobit la cămașa albă ca neaua și vorba tare pricepută.

Valea Doftanei Atra (152)

Ne-a povestit multe moș Postolache, cât să ne uite Dumnezeu pe acolo….După ce oile, porcușorii și cățeii au devenit vedete pe lentila aparatelor noastre de fotografiat, am ajuns înapoi în sat aproape de înserat și înainte de a se porni ploaia, căci nu știu cum se termina aventură noastră!

Valea Doftanei Atra (142)

Valea Doftanei Atra (155)

Și când mă gândesc că o parte din noi vroiam să o luăm pe jos, ținând cont că ciobanul ne-a spus că face 45 de minute până în sat pe un drum anume știut de el. Și dacă ne întâlneam cu lupul ce făceam? Cu căprioara ne întâlnisem, dar lupul numai pe el îl cunoaște….

Valea Doftanei Atra (158)

Obosiți și leșinați de foame ne-am apucat iar de fotografiat pentru a va arăta ce preparate delicioase se fac la pensiune și pentru a surpinde ploaia noaptea.

Valea Doftanei Atra (167)

Rupți de oboseală am plecat la somn și a treia zi, după a doua sesiune a atelierului de fotografie am pornit spre casă.

Valea Doftanei Atra (59)

Ne-am întors cu mii de poze, cu câteva sfaturi extrem de utile și cu bucuria ce ne-a trezit-o în suflet faptul că în România există asemenea locuri frumoase și o pensiune care poate oferi standarde occidentale, dar mai ales cu amintirea unor zile de neuitat alături de o echipă faină de bloggeri de travel: eu, Monica 🙂 – Povestidecalatorie.roAlex Filip – Turistu.ro (organizator. Eventur), Sorin Rusi – Airlinestravel.ro,  Tudor Maxim – tudormaxim.ro, Petre Dordea –infotravelromania.ro, Bogdan Ciuclaru – Undesicum.ro, Elena Gherasim –Wish2go.ro, Florin Arjocu – Drumliber.ro, Dan Vasiliu – 7continente.ro, Georgiana Baicoianu – Blogdecalatorii.ro, Mihaela Barbu- Calatorvirtual.ro.

Vă invit să urmăriţi şi albumul realizat cu ocazia atelierului de fotografie la care au participat bloggerii de travel.

#ATRADoftana este un eveniment organizat de Eventur, in parteneriat cu pensiunea ATRA Doftana, Miraj Sun Travel si Sony Romania.

Valea Doftanei Atra (185)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

6 Responses

 1. Wish2Go says:

  Georgiana si Bogdan juri ca sunt gemeni! :))

 2. Spunsieu says:

  In jurul lacului de acumulare de la Paltinu este o mare arie naturala protejata de importanta europeana numita Cheile Doftanei. Cred si eu ca vi s-a parut frumos, zona este mai frumoasa decat Valea Prahovei care e mult prea circulata.

 1. 9 June, 2013

  […] După cum vă povesteam în articolele precedente, mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la un workshop de fotografie la una dintre cele mai exclusiviste pensiuni din România, declarată pensiunea anului la Hotel Tourism & Leisure Investment Conference 2013: pensiunea Atra din Valea Doftanei. […]

 2. 10 June, 2013

  […] Bloggeri de travel in actiune la #ATRADoftana […]

 3. 29 October, 2013

  […] jungând pe Valea Doftanei vei avea parte nu numai de un peisaj relaxant, dar vei putea face și câteva trasee prin munți, după cum am povestit într-un articol precedent. […]

 4. 6 January, 2014

  […] Mica excursie off road de la Pensiunea Atra din Valea Doftanei spre Stâna de pe Vârful Negraşului cu jeepul urlând pe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture