Biserica San Lorenzo din Verona

Iesind din Castelvecchio si indreptandu-ne spre Porta Borsari pentru a ajunge in Piazza delle Erbe, centrul vechi al orasului, am fost atrasa de o biserica aflata pe bulevardul Cavour, dupa ce am zarit statuia unui sfant in partea de sus a portii de intrare.

Este vorba de Sfantul Lorenzo, al carui nume il poarta si biserica, a carei fatada este flancata de doua turnuri.
IMG_2200

Biserica poate parea un pic neobisnuita, avand in vedere ca a fost construita pe locul unui post de aparare roman de la care a mai ramas un turn care mai prezinta decoratiuni romane la baza sa. In afara de asta, ferestrele turnului se aseamana cu cele ale Castelului.

IMG_2202

Biserica a fost construita in secolul al IX-lea, dar a fost refacuta in secolul al XI-lea. In interior se afla monumentele funerare ale familiei Nogarola.

IMG_2203

San Lorenzo a fost literalmente prajit pe un gratar care este prezent in curtea interioara a bisericii….

IMG_2204 IMG_2201IMG_2198

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 21 August, 2013

    […] Biserica San Lorenzo din Verona […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture