Barcelona, un adevărat oraș al culorilor

Aflată pe coasta Mediteranei, Barcelona nu are cum să nu fascineze. Şi ca şi când nu ar fi fost de ajuns, ”Oraşul lui Gaudi” este absolut copleşitor. Moştenirea lăsată de îndrăzneţul arhitect este inegalabilă. Neapărat să bifați Casa Mila, aflată în Patrimoniul Unesco şi Parcul Guell, dar să faceți şi o plimbare pe bulevardul La Rambla şi să vizitați La Sagrada Familia, o adevărată capodoperă arhitecturală.

Un adevărat oraș al culorilor, Barcelona atrage ca un magnet peste 10 milioane de turiști anual. Având în vedere că este una dintre cele mai populare destinații europene, nu ar trebui să mai stați pe gânduri când vine vorba să alegeți o vacanță de câteva zile în străinătate.

Citește și 10 oraşe de vizitat în Europa

Odată ajunși în Barcelona, porniți pe jos din Piața Catalunya, preț de numai 20 de minute spre Casa Batllo. Denumită și Casa Oaselor, așa cum o vedem astăzi, a fost restaurată și remodelată de celebrul arhitect Gaudi și este considerată una dintre capodoperele sale. Gaudi a dat Casei Batlló o fațadă exuberantă, plină de imaginație, cu un efect de suprafață ondulată, ca în toate operele sale arhitecturale. Există puține linii drepte, iar o mare parte a fațadei este decorată cu mozaic multicolor din plăci ceramice sparte. La parter și etajul 1 fațada încorporează coloane de piatră subțiri în formă de oase, decorate cu elemente florale caracteristice moderniste. Acoperișul este arcuit și se aseamănă cu spatele unui animal. O cruce în vârful unui mic turn lipit de acoperiș, sparge monotonia. În prezent, Casa Oaselor e inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este, de asemenea, una dintre cele mai apreciate atracții culturale și turistice, care găzduiește un milion de vizitatori pe an.

Nu uitați ca înainte să dați o fugă până în Piața Boqueria, care se află la câteva minute de Piața Catalunya, un paradis gastronomic exotic, pentru a savura un shake făcut din fructe proaspete, cum ar fi din mango sau căpșuni, dar și cu lapte de cocos, la doar un euro paharul.

După Sagrada Familia, capodopera neterminată a lui Gaudi și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice în Barcelona, Acvariul merită cu prisosință o vizită, al doilea ca număr anual de vizitatori. Acvariul din Barcelona este considerat una dintre cele mai importante expoziții de animale marine din Europa, cu cele 35 de bazine care adăpostesc peste 11.000 de animale marine și 450 de specii reprezentative pentru Mediterana. Acesta se află  în zona Moll d’Espanya del Port Vell, accesibilă din La Rambla cea vestită, iar biletul de intrare este de 20 de euro.

Seara vă recomand să ajungeți în Piața Spaniei, la Fântânile cântătoare Montjuic din fața Palatului Național, care vor adăuga magie sejurului vostru în Barcelona. Jocul milioanelor de stropi colorați în acordurile muzicale ale lui Vivaldi ori Beethoven, un adevărat spectacol minunat de apă, muzică și lumini, vă vor vrăji și vă vor purta timp de o oră într-o lume de vis.

Adaugați și Muzeul Picasso pe lista voastră, care deține una dintre cele mai complete colecții de opere de artă ale renumitului artist, pe care le puteți admira plătind 12 euro biletul. Muzeul este situat chiar în inima centrului vechi al orașului și este găzduit de cinci palate medievale unite între ele din Barri Gotic (cartierul gotic al Barcelonei).

Barcelona este un oraș plin de culoare, frumusețe și bucurie, în care se pare că visele cele mai îndrăznețe pot deveni realitate…

De reținut:

  • Spania, a doua țară din lume afectată de pandemia de coronavirus, nu se gândește la redeschiderea sectorului turistic până spre finalul anului, potrivit ElMundo.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture