Bad Langensalza – oraşul trandafirilor, una dintre destinaţiile romantice ale Turingiei

Într-una din călătoriile mele în Germania, cu ocazia ediţiei cu nr. 41 a Germany Travel Mart, ce s-a ţinut în Erfurt, unde au fost prezenţi 340 de expozanţi ce au prezentat oferte turistice care să ne atragă să vizităm această destinaţie, am vizitat o staţiune care mi-a plăcut tare mult şi care se află în apropiere de Parcul Naţional Hainich, de asemenea vizitat de mine: Bad Langensalza.

bad-langensalza-germania-175

bad-langensalza-germania-179Noi am fost cazaţi în Erfurt, iar distanţa până în staţiune este de circa 23 de mile, astfel că puteţi face un tur al staţiunii cazaţi fiind în acest oraş, care este chiar capitala landului Turingia, aflat în centrul Germaniei, şi cel mai mare oraş al regiunii, fie cu trenul sau solicitând un astfel de tur la recepţia hotelului unde sunteţi cazaţi.

Citeşte şi Egapark din Erfurt, unul dintre cele mai mari parcuri din Germania

Bad Langensalza este un oraş din landul Turingia, Germania, iniţial numindu-se Salzaha (anul 932), iar până în anul  1956 Langensalza, până când a devenit o staţiune balneară recunoscută pentru băile sale sulfuroase, descoperite în anul 1811, dar şi a izvoarelor minerale şi cu apă sărată descoperite mult mai recent.

Oraşul, ce numără acum aproape 18.000 de locuitori, a cunoscut o istorie tumultoasă, de la bătălii, războaie şi până la ocupaţia trupelor americane în 1945.

Bad Langensalza este o staţiune ce îmbină perfect arhitectura medievală cu stilul modern, iar casele construite de meşteşugarii şi nobilii de altădată îi conferă un farmec deosebit, pentru mine a fost o deosebită plăcere să mă plimb pe străzile sale, fiind extrem de oxigenat cu ale sale zece grădini şi parcuri tematice.

Obiective turistice în Bad Langensalza

Bad Langensalza, al doilea cel mai mare oraş din districtul rural Unstrut-Hainich al landului Turingia, se bucură de câteva atracţii turistice, pe care le putem vizita chiar şi într-o singură zi, precum:

    • bad-langensalza-germania-11Grădina de trandafiri, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 18.000 mp, numără circa 450 de specii de trandafiri;
    • Muzeul Trandafirilor (Rose Museum), ce se află chiar la intrarea în Grădina de trandafiri, prezintă istoria a peste 100 de ani de tradiţie în cultivarea trandafirilor în staţiune, motiv pentru care aceasta a fost denumită Oraşul Trandafirilor de către Asociaţia Cultivatorilor de Trandafiri (în 2002). În muzeu putem afla amănunte despre tradiţia cultivării trandafirilor în Bad Langensalza.
    • bad-langensalza-germania-59Grădina botanică, ce deţine 130 de specii de arbori, printre care mulţi cactuşi şi yucca, unii arbori fiind vechi de peste 50 de ani. Grădina se află lângă Băile Termale Friederiken.
    • bad-langensalza-germania-33Grădina japoneză (Japanese Zen Garden – Kofuku no niwa), care te fascinează cu vegetaţia şi micile cascade liniştitoare, m-a fermecat, pur şi simplu! Grădina Fericirii, aşa o numesc nemţii, s-a deschis în 2003 şi se întinde pe o suprafaţă de 7000 de mp. Anual, aici au loc câteva festivaluri tradiţionale, precum Hanami – Festivalul Cireşilor, Kodomo no hi – Festivalul Copiilor Japonezi, Tanabata – Festivalul Stelelor. Grădina Japoneză se bucură de un heleşteu cu o mini cascadă, o grădina de irişi şi azalee, un pavilion de servit ceaiul, o grădina de bambuşi şi un magazin de suveniruri. O plimbare prin grădină este revigorantă, mai ales dacă alegem să ne relaxăm şi la un ceai preparat după o ceremonie japoneză, pe care l-am savurat în Pavilionul ce găzduieşte Ceainăria Japoneză.bad-langensalza-germania-66

  • Muzeul Farmaciei, găzduit de Haus Rosenthal şi care este unic în Turingia, ne oferă o istorie a farmaciei, cuprinsă între secolele XVIII-XIX. Aici este expus un întreg echipament farmaceutic.
  • Castelul Dryburg, deţinut de lorzii de Salza până în anul 1345, reconstruit ulterior, şi care este cea mai veche clădire din staţiune, este realizat în întregime din piatră şi găzduieşte Galeria de Artă Kunstwestthüringer.
  • bad-langensalza-germania-133Biserica evanghelistă parohială a Sf. Bonifacii, menţionată documentar încă din 1272, dar construcţia a fost terminată abia în 1592.  Turnul are aproape 73 de metri înălţime şi este considerat al doilea cel mai înalt din Thuringia.

Citeste şi Japonia – tradiții și obiceiuri

Sper că v-am convins să vizitaţi Bad Langensalza, care şi-a câştigat în 2011 titlul de Cel mai înfloritor oraş la un concurs european şi minunata sa grădina de trandafiri, una dintre cele mai frumoase din Germania.

bad-langensalza-germania-58

De reţinut:

  • În general, grădinile se vizitează începând cu 10.00 şi numai în perioada mai – octombrie.
  • Pentru a ajunge în Bad Langensalza, luaţi avionul până în Frankurt şi apoi trenul până în Erfurt. Costul biletului este cuprins între 20-90 de euro, iar durata călătoriei cu trenul este de aproximativ 2-3 ore. Călătoria este foarte plăcută, trenurile nemţeşti sunt curate şi au prize pentru încărcarea telefonului/laptopului.
  • În Erfurt găsiţi numeroase hoteluri. Noi am stat în Raddison Blu Hotel, poziţionat central, pe care îl recomand şi care se află la numai 1 km distanţă de hotel, pe care îl parcurgeţi în circa 10 minute pe jos sau cu tramvaiul.
  • Solicitaţi informaţii despre staţiune la mail: touristinfo@badlangensalza.de ori vizualizaţi site-ul oficial al staţiunii: http://www.badlangensalza.de/en/ .

bad-langensalza-germania-35bad-langensalza-germania-40

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture