Air France a aniversat 80 de ani de existenţă!

Compania aeriană Air France a împlinit astăzi 80 de ani, fiind fondată oficial pe 7 octombrie 1933, reprezentând una dintre puținele astfel de companii fondate înaintea celui de-al doilea război mondial, alături de KLM care și-a aniversat tot astăzi 94 de ani de existentă.

Air France KLM (16)În cadrul conferinței aniversare, s-a prezentat un istoric al companiei și evoluția acesteia pe piață, de la înființare.

În 1938, compania a avut cea mai mare extindere în întreagă lume, iar în 1949 s-a angajat prima femeie-însoțitor de bord. Adevărul este că nu ne-am putea închipui un zbor fără stewardeze… În 1976 apare în flotă cunoscuta aeronavă Concorde, “frumoasa pasăre alba”, care a zburat între Paris și Dakar, Rio de Janiero, Caracas, Washington, Dallas, New York.

Printre vedetele care au urcat la bordul aeronavelor Air France e pot enumera Mireille Darc, Marlene Dietrich, Alfred Hitchcock, Romy Schneider, Fernandel, Sean Connery.

Compania numără în prezent 246 de aeronave, zilnic operând 1500 de zboruri spre destinații din lumea întreagă.

Air France KLM (27)“Air France a ținut pasul cu vremurile, uneori a fost chiar înaintea lor și rămâne o icoană a aeronauticii comerciale”, a declarat în cadrul conferinței Răzvan Răduț, directorul de vânzări al companiei.

S-a încercat în permanență asigurarea confortului la bord, de la interioarele simple până la cele care au facilități la care nici nu te gândeai, cum ar fi scaune cu minitablete încorporate, posibilitatea de a folosi 14 limbi pentru browsing, printre care chineză și arabă.

De asemenea, o atenție deosebită s-a acordat aducerii la bord a bucatariei gourmet, cu grijă în alegerea meniurilor, mai ales la clasa business. Mâncarea este servită cu tacâmuri și veselă pe măsură! Din septembrie 2013 s-a introdus a doua masă caldă pentru zborurile ce depășesc 8 ore, la bord existând șampanie și înghețată.

Air France și-a dorit, în același timp, eleganță și bun gust, apelând la cei mai mari designeri de modă, ultima colecție pentru personalul navei aparținând cunoscutului designer francez Christian Lacroix.

S-au făcut, practic, numeroase investiții pentru a atrage pasagerii la bordul navelor. Compania a achiziționat aeronave Airbus A380, o altă achiziție urmând să fie făcută în aprilie 2014. Va fi a zecea aeronavă Airbus A380, cea mai mare aeronavă de pasageri din lume.

La bordul navelor există baruri, galerie de artă, cea mai nouă tehnologie pentru entertainment și confort, multiple programe de divertisment disponibile imediat ce pasagerii se îmbarcă și până ajung la destinație și care număra 1000 de ore de programe.

Air France KLM (24)Grupul franco-olandez AIR FRANCE KLM este lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa și unul dintre cei mai mari jucători în transportul aerian, la nivel mondial.

Nicoleta Vișan, director de marketing AIR FRANCE KLM, a prezentat programul de investiții Transform 2015, program prin care Air France își va poziționa serviciile la un segment superior, prin schimbarea scaunelor la cele patru clase de confort, precum și îmbunătățirea serviciilor la bord și la sol.

A fost lansată și o reducere de toamnă, valabilă în perioada 8-22 Octombrie 2013, cu prețuri cu până la 30% mai mici. Se vor putea cumpăra bilete de avion pentru următoarele destinații, astfel:

  • America de Nord de la 539 euro
  • Asia de la 579 euro
  • Caraibe de la 699 euro
  • America de Sud de la 689 euro

Sunt disponibile și vouchere de reducere în valoare de 80 de euro (30 de euro pentru zborurile europene și 50 de euro pentru zborurile lung curier), pentru toți clienții companiei care îşi vor face rezervări pe website-ul www.airfrance.ro. Perioada de călătorie a acestor bilete este Octombrie 2013 – Martie 2014.

Air France KLM (17)Air France şi KLM, unite în 2004, sunt companii membre ale alianţei globale SkyTeam care numără 19 membri şi care oferă pasagerilor din întreaga lume acces la o reţea globală de peste 15.500 de zboruri către peste 1000 de destinaţii din 187 de tari. Programul de fidelitate al alianţei SkyTeam se numeşte Flying Blue şi este lider în Europa, cu peste 21 de milioane de membri.

Mai multe detalii despre companie sunt disponibile pe site-ul http://www.airfrance.ro/

poza air france

poza air france 2Mulţumesc Travel Communication Romania – organizatorii evenimentului şi Dragos Asaftei, pentru ultimele doua fotografii!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture