Adrenalină la cote maxime în Escapade Adventure Park – Zamora

Daca ai chef de adrenalina mai aproape de Bucuresti poti da fuga pana in Busteni in Parcul Aventura din cartierul Zamora.

IMG_1748

Cautat mai mult pentru traseele turistice care pornesc de aici, Busteni surprinde in ultimul timp prin noile obiective si atractii turistice. Astfel, acum putem vizita si Palatul Cantacuzino, Manastirea Caraiman ori ne putem incerca echilibrul si raul de inaltime in Escpade Adventure Park!

IMG_1789

Nicidecum nu am fost atrasa de acest parc de aventura montana datorita firii mele aventuroase si rebele… S-a intamplat sa fim un grup mai mare care a tinut mortis sa faca febra musculara si pofta de mancare! Apropiindu-ne de parc, dupa ce am trecut de niste vilute frumoasa, puteam vedea traseele cu obstacole la inaltime.

IMG_1765

Era o seara placuta de toamna si mirosea a brad. Soarele incepuse sa se ascunda si temperatura sa scada putin cate putin, dar era placut.

IMG_1788

Personalul care intretinea parcul ne-a facut instructajul dupa ce ne-a prezentat dotarile parcului: tiroliene, trasee la inaltime cu diferite grade de dificultate, tir sportiv si un traseu militar la sol. Copii au si ei parte de un traseu special, suspendat doar la un metru, pe care l-am incercat eu 🙂 , dar din motive obiective!

IMG_1755

Dupa ce am luat pe noi echipamentul oferit de catre organizatori pentru fiecare in parte, din care nu au lipsit castile de protectie, am inceput voiosi primul traseu. Eu pe al meu l-am facut in timp ce o parte dintre amicii mei au incercat al doilea traseu cu un grad mai mare de dificultate.

IMG_1787

Chiar si traseul pentru copii a fost dificil prin faptul ca trebuia sa ne aplecam tot timpul la trecerea dintre doua obstacole, tinand cont ca era necesar sa ancoram carabinele de cabluri la fiecare nou obstacol.

IMG_1750

Ambele trasee pentru adulti se pot face intr-o ora, al doilea traseu fiind finalizat cu o tiroliana ce te coboara rapid pe pamant de la o inaltime destul de mare. Nu exista plasa de siguranta, nu urca nici-un organizator cu tine, fiecare e pe cont propriu…

IMG_1791

Dupa cele doua ture prin copaci, a fost o relaxare sa tragem cu arcul si cu pusca ori sa parcurgem traseul militar la sol pentru care se imbraca un echipament special.

IMG_1749

IMG_1753IMG_1838IMG_1842

Dupa o astfel de aventura pe langa faptul ca iti oxigenezi creierul in aerul proaspat de munte, te simti mai puternic si mai increzator in tine.

A urmat o seara pe cinste cu fripturi la gratar asezonate cu muraturi facute in casa si vin fiert!

Pentru a ajunge in Parcul Aventura urmariti indicatorul de Castelul Cantacuzino. Indreptati-va spre Castel traversand podul rutier peste Prahova si apoi mergeti pe strada Castelului pana ce ajungeti la drumul forestier care va duce in circa 500 de metri in parc.

Inainte de a decide sa va aventurati sunati pentru o programare ca sa nu aveti surprize.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

3 Responses

  1. Acum mi-ai făcut poftă de aventură, arată tentant din fotografii, iar din ce ai povestit m-ai convins că trebuie încercat.

  1. 29 November, 2013

    […] în Buşteni te poţi distra în Escapade Adventure Park Zamora, dacă vrei să ai parte de adrenalina la […]

  2. 7 March, 2014

    […] Alte atracţii turistice în zonă: Mănăstirea Caraiman, Escapade Adventure Park – Zamora […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture