6 târguri la Romexpo, pe care îl vizităm?
La Centrul Expozițional Romexpo din București, au început încă din 29 octombrie, 6 târguri destinate agriculturii, atât pentru publicul larg, cât și pentru specialiști, fiind prezente peste 700 de companii din 27 de țări.
Prezentă în a doua și a treia zi de târguri, nu mi-a venit să cred cât de multă lume a venit și câte companii participă, unele dintre ele axate pe produse naturale și tradiționale, despre care am aflat pentru prima dată.
Cele șase târguri cu tematici complementare ce se bucură de tradiție în domeniu sunt:
- INDAGRA – Târg internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei
- INDAGRA FOOD – Târg internațional pentru industria alimentară
- EXPO DRINK & WINE – Târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice
- ALL-PACK – Expoziție internațională pentru ambalaje, materiale, mașini și echipamente specifice
- AUTOEXPOTEHNICA – Expoziție internațională de componente și accesorii auto
- TÂRGUL DE PRODUSE TRADIȚIONALE
INDAGRA – un eveniment pentru specialiști și pentru publicul larg
Organizat sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, INDAGRA este cel mai important eveniment dedicat agriculturii românești și nu numai.
La acest târg sunt prezenți peste 450 de expozanți din 22 de țări: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, India, Italia, Lituania, Luxembourg, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Spania, Turcia si Ungaria.
INDAGRA este un târg și pentru toată familia, cei mici vor fi sigur atrași de văcuțe și cai. Eu am rămas, însă, fascinată de un tip de căpșună care se poate cultiva non-stop, producția fiind tot timpul anului, atât afară, pe timp călduros, cât și în solar.
Artă și tradiții bisocene
La standul de Artă și Tradiții Bisocene sunt organizate ateliere de lucru pentru copii: ateliere de țesut la război vertical (gherghef) și ateliere de împletit. Despre reprezentantele acestui meșteșug din Bisoca, am mai vorbit și cu ocazia primului “Târg Național pentru Artizanat și Meșteșuguri de la Romexpo”, acestea fiind prezente și la “Târgul de Sf. Dumitru” de la Muzeul Național al Satului, ocazie cu care s-a desfășurat și evenimentul organizat de ANTREC, “Ospitalitate în satele românești”.
Atelierul produce și valorifică obiectele tradiționale cusute și țesute în zona Bisoca, o localitate de munte deosebit de frumoasă din județul Buzău, aflată chiar la granița a trei regiuni istorice. În Bisoca, se pot vizita Mănăstirea Poiana Mărului și Mănastirea Găvanu.
Vă invit să ajungeți și voi la aceste târguri până duminică, veți avea ocazia să degustați o cafea excelentă ori o nebunie de dulceață de trandafiri, făcută de familia Dumbravă!
Cu acest prilej se desfășoară și concursul Barmaniada cu demonstrații de preparare cocktail și cursuri pentru degustarea vinului. Amatorii de coniac vor face cunoștință cu ceva nou, care încă nu a ajuns pe pe piață, Baron Clovignac ori Maxime Trijol, cu arome deosebite, câștigătoare a câteva medalii de argint la diferite competiții de profil internaționale.
Așadar, până pe 2 noiembrie sunteți așteptați la ROMEXPO pentru cele mai importante târguri și expoziții ale anului. Peste două săptămâni, însă, vine și Târgul de Turism al României…
De reținut:
- Program de vizitare până sâmbătă, între orele 10.00-18.00 și duminică între orele 10.00-16.00.
- Bilet de intrare: 15 lei/zi de adult, copiii sub 7 ani au intrare gratuită.
1 Response
[…] Mall avem Târgul de Dulciuri Sweet Fest cu ediția de Halloween și la Romexpo au loc alte șase târguri, printre care și Târgul de Produse […]