5 idei prin care puteţi descoperi România prin experienţe unice

Recunosc că nu stau locului, iar România îmi este foarte accesibilă…Mă urc în maşină, în tren, în avion şi ajung în locurile dragi mie sau în altele noi, neexplorate încă, pentru a adauga noi experienţe. Atracţiile turistice sunt la tot pasul, un muzeu, o biserica, un castel, o formaţiune ciudată, un lac unic şi exemplele pot continua. Şi cu cât călătoresc mai mult, cu atât îmi dau seama cât de puţin am văzut şi iar se naşte dorinţa de a porini la drum. Se nasc, însă, şi idei. Fiecare loc nou descoperit mă uimeşte şi îmi stârneşte imaginaţia. Îmi doresc să aflu totul despre el, poate lucruri mai puţin ştiute, mai interesante.

Zbor

Sunt experienţe pe care nu le-am încercat încă, dar care încep să îmi dea târcoale…Şi mi-au venit câteva idei de a vedea România altfel, ce ar fi să încercaţi şi voi?

  1. Zborul cu balonul, ce ne poate oferi imagini spectaculoase! Poate nu ştiaţi, dar zborul cu balonul este cea mai sigură formă de transport aerian, fiind cea mai veche tehnologie de zbor dezvoltată de oameni. Nu trebuie să mergem până în Cappadocia să încercăm o astfel de experienţă, o putem face şi la noi în ţară; se poate evada cu balonul din Bucureşti, fără a străbate prea mulţi kilometri. Specialiştii recomandă lacul Snagov cu pădurea Scroviştea, Călugăreni împreună cu Delta Neajlovului, Căldăruşani. Am găsit o ofertă foarte tentantă pentru o astfel de experienţă pe smartexperience.ro şi cred că merită pe deplin, ţinând cont de peisajele pe care le poţi admira de la peste 2000 de metri. Orele cele mai indicate pentru un zbor cu balonul sunt la răsăritul sau la apusul soarelui.
  2. Un zbor cu parapanta în tandem. Cu pilotul, evident! Trăim senzaţia zborului, atingând cerul…O putem face, atâta timp cât a făcut-o şi scoţianca Peggy McAlpine, ce a stabilit la 104 de ani recordul mondial la cea mai în vârstă persoană care a sărit cu parapanta, de la 2400 de metri, în Cipru…Vă daţi seama că a intrat în Cartea Recordurilor.
  3. Un zbor de agrement. De exemplu, deasupra Braşovului, oraşul pe care îl iubesc nespus. O panoramă de sus a unuia dintre cele mai frumoase oraşe din România, nu poate fi decât uluitoare. Iar pozele, de excepţie. Am putea survola unele dintre cele mai cunoscute cetăţi fortificate transilvane, precum Prejmer, Hărman şi Râşnov. Nu mai zic de lacurile din împrejurimi.
  4. Coborârea în rapel de pe o stâncă! Undeva, pe Valea Prahovei, în loc să stăm în cârdul de maşini de pe DN1…V-am speriat? E o idee inedită, incitantă şi poate deveni realitate, urmând instrucţiunile necesare şi respectând măsurile de siguranţă, iar coborârea chiar şi de 15 metri este făcută sub permanenta observare a unui instructor.
  5. Canyoningul, pentru cine iubeşte muntele, dar şi canioanele. Canyoningul este o activitate aflată la jumătatea distanţei între alpinism şi sporturile nautice. Valea Marii din judeţul Hunedoara e numai potrivită pentru o astfel de experienţă.

Şi copiii pot încerca experienţe inedite,  cum ar fi să participe la un tur pietonal special creat pentru ei prin Grădina lui Bucur, descoperind unde erau porţile Bucureştiului şi ce se întâmpla dincolo de ele sau să fie martorii unor fenomene inexplicabile, participând la un atelier de magie.

Dacă v-aţi dori să încercaţi măcar una dintre aceste experienţe unice, aţi găsi curajul necesar? Dar dacă ni s-ar oferi cadou o astfel de experienţă, ne-ar fi mai uşor? În mod sigur ar fi palpitant!

Citeşte şi Hărman, cetatea necucerită din Ţara Bârsei

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 4 May, 2016

    […] Citiţi şi 5 idei prin care puteţi descoperi România prin experienţe unice! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture