5 idei de cadouri neaşteptate pe care le poţi oferi de sărbători!

Când vin sărbătorile, fie că se apropie Crăciunul sau Paştele, ne gândim mereu care ar fi cel mai potrivit cadou pe care l-am putea face celor apropiaţi.

decembrie 2015 (24)

Eu întotdeauna mi-am dorit să fiu mai specială şi să ofer ceva diferit şi poate chiar neaşteptat. Aşa sunt convinsă că persoana căreia i-am oferit cadoul îşi va aminti mereu de mine.

Ei bine, ce cadouri am putea oferi de sărbători? Iată câteva sugestii:

 1. Bilete de avion. Poate părea un cadou scump, dar nu întotdeauna sunt chiar scumpe biletele de avion, dacă le cumpărăm din timp (am văzut şi cu 10 euro dus – întors pe anumite destinaţii!), iar în altă ordine de idei, persoanele cărora le oferim cadourile noastre sunt diverse. Un cadou mai scump poate fi oferit unei persoane speciale. De ce bilete de avion? Poate că persoana respectivă şi-a dorit să ajungă în anumite locuri, şi-a exprimat dorinţa, iar noi, dacă suntem atenţi şi îi putem îndeplini această dorinţă, va fi un cadou pe care nu îl va uita niciodată. Mă refer aici la două bilete de avion pentru un city break. Pentru un astfel de cadou, trebuie să complotăm cu partenerul sau partenera persoanei, pentru a ne furniza datele personale în vederea rezervarii biletelor de avion, dar şi pentru a stabili perioada de petrecere a mini vacanţei. Fiind vorba de un city break, biletele de avion pot fi cumpărate de vineri până duminică. Dacă e partenerul sau partenera noastră, cu atât mai bine, putem cumpăra şi cazarea 🙂 . Adică o mini vacanţă în toată regula!
 2. O excursie de o zi în România sau pe aproape, în Bulgaria, de exemplu. Un astfel de cadou este chiar ieftin, în jur de 100 de lei/persoană, iar excursia poate fi rezervată într-o zi de weekend. Un astfel de cadou poate fi oferit unei persoane singure, ce nu are un partener cu care să îşi petreacă timpul liber şi care se va simţi foarte bine în compania unui grup. Evident, poate fi oferit şi unui cuplu de prieteni.
 3. Un abonament la o sală de fitness sau la piscină. De câte ori nu dorim noi, femeile, să ne tonifiem organismul sau, de ce să nu o spunem pe şleau, să scăpăm de nişte kilograme în plus? Iată un tip de cadou pe care îl putem face unei prietene apropiate. Nu ar trebui să fie mai mult de 100 de lei. În niciun caz nu ar trebui oferit un abonament la sala de fitness partenerei! S-ar putea simţi ofensată. Eu am primit de la soţul meu un astfel de cadou, la sugestia fiicei mele, care ştia că îmi doresc să merg, dar tot amânam. Poate fi şi un abonament la masaj, dar acesta e mai scump (cel puţin 300 de lei, dar putem prinde vouchere).
 4. Un curs de orice. De fotografie, de gătit, de limbi străine, etc. În funcţie pasiunile pe care ştim că le are persoana căreia dorim să îi oferim un astfel de cadou. Costul acestuia este de minim 200 de lei.
 5. Un album foto. Poate părea chiar banal, dar, fie vorba între noi, nu-i aşa că printăm tot mai puţine fotografii şi le lăsăm să zacă în memoria computerului? Ştiţi ce se poate întâmpla? Ce mi s-a întâmplat mie recent, m-a lăsat calculatorul vechi! Mort! Noroc că am putut salva conţinutul pe o memorie externă, destul de scumpă. Am o grămadă de albume vechi cu poze şi, din păcate, ultimele amintiri se termină acolo unde am început să fac fotografii digitale. Nu am mai printat nimic de când nu mai fotografiez cu camerele cu rolă de film! Eu cred că ar fi foarte frumos ca, în fiecare an, să alegem cele mai frumoase fotografii din vacanţele noastre, pe care să le punem într-un album încăpător, cum sunt cele de la Cartuseria.ro, în care poţi pune şi 500 de fotografii! Cine îşi mai aminteşte, în vechile albume, capacitatea de stocare era undeva la maxim 200 de fotografii. Albumele pe care le-am găsit aici pot stoca inclusiv fotografii de diferite formate. Unde nu mai pui, că un album foto este unul dintre cele mai accesibile cadouri (maxim 70 de lei) şi nimeni nu se aşteaptă acum să primească un astfel de cadou. Dar ce emoţionant este să stăm cu familia şi prietenii la un pahar de vin, de sărbători, şi să ne amintim de momentele petrecute împreună, răsfoind paginile unui album foto…

decembrie 2015 (14)

Indiferent ce cadou alegem să oferim, trebuie să ştim exact care este cel mai potrivit şi să îl cumpărăm din timp.

Voi aveţi şi alte idei de cadouri? Sunt convinsă că aţi putea să îmi sugeraţi şi mie câteva!

decembrie 2015 (17)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

8 Responses

 1. Andreea B says:

  Chiar faine ideile. Merci 🙂

 2. Georgiana says:

  Eu sugerez ca daca faci cadou un glob pamantesc cuiva care iubeste calatoriile, nu vei da gres!

 1. 23 December, 2015

  […] ei şi să vezi cât mai multe locuri.  Dar poți cumpăra un bilet de avion și pentru a-l oferi cadou cuiva […]

 2. 3 November, 2016

  […] Citește și 5 idei de cadouri neaşteptate pe care le poţi oferi de sărbători! […]

 3. 1 December, 2017

  […] Citește și 5 idei de cadouri neaşteptate pe care le poţi oferi de sărbători! […]

 4. 10 December, 2017

  […] Citeşte şi 5 idei de cadouri neaşteptate pe care le poţi oferi de sărbători! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture